Skogslusken

Fremført av Trond Granlund

Lyrikk av Hans Børli

Tonesatt av Terje Norum

Jørund Bøgeberg, bass

Anders Engen, trommer.

Freddy Holm, strengeinstrumenter.

Terje Norum, piano.

I 2018 var det 100 år siden lyrikeren og poeten Hans Børli ble født. Albumet har blitt til basert på en jubileumsforestilling i Halden der Terje Norum hadde plukket ut dikt og og satt musikk til disse etter initiativ fra Eva Stømner.

Hans Børlis evne til å knytte opplevelsen av natur opp mot bilder på menneskelig psykologi, følelser og erfaring er høyaktuell i dag hvor klimatrusselen henger over oss og økosystemer står i fare for å kollapse.

Terje Norum har tonesatt et knippe av Børlis dikt som er relevante for mennesker i dagens samfunn. Musikalsk beveger Norum seg vekk fra den tradisjonelle visetradisjonen og over i pop-sjangeren, noe som er med på å gjøre Børlis diktning tilgjengelig for flere. For å fargesette dette har han brukt Trond Granlunds stemme og musikerne Knut Reiersrud, Anders Engen,Audun Erlien og seg selv. Da blir dette et solid produkt. Trond Granlund fremfører diktene med dyp tekstforståelse og stor troverdighet. Hans umiskjennelige særegne stemme får fram det vàre og samtidig sterke uttrykket til Børlis dikt.

Kombinasjonen av kreative musikere i studio med Anders Engen som produsent og Mike Hartungs mix, har gjort at dette kanskje er blitt en av Trond Granlunds beste plateinnspillinger noensinne. Målet er å få frem Børlis diktning i et kommuniserende men annerledes lydbilde/tonespråk.

OBS OBS: Legg merke til at billettene er unummererte, så det er førstemann til mølla for å få sitteplass :) 

Dørene åpner 19:00, konserten starter 20:30

29. januar

Bli med i e-post lista vår!

© 2019 Josefine Visescene  Josefines Gate 16