3069777903347845
top of page

16. oktober

BEST I MOTLYS

«Best i motlys» er et nystartet norsk band som kombinerer poesi og musikk.

I 2024 kom bandet ut med sitt første album kalt «Dagslyset venter», og hele prosjektet er en kjærlighetserklæring til norsk poesi og kombinerer norske tekster, musikk og formidlingsglede.

«Best i motlys» er på parti med alminnelige folk som sliter med dagligdagse ting. Det kan være dagslyset som aldri kommer eller som pirker deg for tidlig i øya. Det kan være menn som faller, hjelpeløs kjærlighet, utømmelige vindunker og usynlige løgner.

Karakterene i sangene lander ikke alltid mykt, men hvem har ikke støtt på noen fartsdumper her i livet? Bandets viktigste oppgave er uansett å observere. Noen ganger strekker de også ut en hjelpende hånd til de som trenger det en fredags kveld eller en mandags morgen.

Plata kombinerer melodiøs visetradisjon med innslag av blant annet «Bluegrass» og «snakkende sanger». Tekstene i «Dagslyset venter» skaper et univers som det er opp til musikerne og artistene å tolke. Det er i dette sjangeroverskridende samarbeidet spenningen og psykologien ligger.

Mer om bandet:

Trond Granlund er en av Norges mest anerkjente musikere. I over 40 år har han gledet oss med sin fortellerevne og har inspirert generasjoner. Fra sin oppvekst på Oslo østkant har han gått gradene som rockemusiker på 70-tallet til popstjerne på det glade 80-tallet og fremstår i dag som en av de beste roots- og bluesmusikerne Norge noen gang har produsert. Granlund har vunnet spellemannprisen og har gitt ut mer enn 25 album.

Johan Berggren har gitt ut tre album og er nominert til spellemansprisen for to av disse. Med ”Lilyhamericana” etablerte låtskriveren seg som et av de mest interessante navnene på den norske musikkscenen og det ble trukket paralleller til både Stein Torleif Bjella og John Prine.

Yngve Kveine har skrevet alle tekstene på «Dagslyset venter» og neste år debuterer han med sin første diktsamling. Videre ga han i 2014 ut oppvekstromanen «Lyden av asfalt» til svært gode kritikker, der Ingvar Ambjørnsen kvitterte ut følgende: «Debutromanen til Yngve Kveine er en tekst med trøkk fra Oslo øst på åtti- og nittitallet, hele tiden med lyden av Jokke og Valentinerne som musikalsk bakteppe. Morsom. Rå. Rørende.»
https://www.youtube.com/watch?v=hTDQyovtRTM

https://www.youtube.com/watch?v=LvDLvKQ_GSQ

BEST I MOTLYS

Ordinær: 300 kr (+gebyr)
Student/honnør: 250 kr (+gebyr)
Dørene åpner 18:00, konserten starter 19:30.

Josefine Visescene
Josefines gate 16
0351 Oslo

gina%20JOSEFINE%20text_edited.png
bottom of page