3069777903347845
top of page

6. mars

LEVI HENRIKSEN & THE BABYLON TWO

190 desibel kjærlighet - det fjerde albumet til Levi Henriksen & Babylon Badlands – startet samme dag Ari Behn døde. «Så jeg lot det brenne» handler om ensomheten de fleste kunstnere har kjent på når man stiger ned av scenen, skritter ut av rampelyset, og ikke lenger kan skjule seg i den offentlige versjonen av seg selv. Plata har fått overstrømmende god kritikk, og det er bred enighet om at dette er bandets beste album til nå. Parallelt med at hele rockekvintetten er ute og spiller presenterer også Henriksen en nedstrippet versjon av sangene fra de fire albumene, og da under navnet Levi Henriksen & The Babylon Two. Et aldri så lite nikk på hatten til Henriksens kanskje aller største helt, Johnny Cash, som i begynnelsen av sin karriere ble kompet av The Tennessee Two. Samtidig kan Levi Henriksen & The Babylon Two ses på like mye som en miniforestilling som en ren konsert. En miniforestilling om Henriksens liv som en liten pinsevenngutt, som etter eget utsagn, endte opp med å bli liggende under for rockedjevelens åk.

Noe av Henriksen og bandets store styrke har alltid vært å lage melodiske sanger der tekstene alltid etterstreber å finne opp en form for norsk rockemytologi der man på en amerikansk måte, gjerne i tradisjonen etter de litterære skittenrealistene, ønsker å fortelle gode historier om norske forhold. Skjønt når det gjelder Amerika har Henriksen brukte mye tid i det siste på å understreke at han og bandet ikke bedriver Americana, men er vel så mye inspirert av musikken på de britiske øyer, for ikke å snakke om fra broderlandet Sverige.

Som forfatter blir Levi Henriksen beskrevet som folkekjær, og har siden gjennombruddet i 2004 opparbeidet seg en stor leseskare. Lenge før han ble publisert forfatter har imidlertid Henriksen virket som musiker og allerede i 1982 var han med på sitt første singleslipp, mens debutalbumet kom i 1989. Etter hvert har han skrevet over 30 skjønnlitterære bøker, og gitt ut 11 album, ni av disse under eget navn. I fjorårets semibiografiske bok «La meg få vandre i min sannhet» fortalte Henriksen om en journalist som absolutt ville ha svar på hvorvidt han foretrakk å være musiker eller forfatter. Henriksen svarte det var umulig å svare på. «Men hva ville du sagt» fortsatte journalisten. «Hvis noen satte en revolver mot tinningen din og ba deg velge?». «Skyt!» repliserte Henriksen.

Levi Henriksen & The Babylon Two består i tillegg til sangeren av Finn Lilleseth, perkusjon og sang og Kenneth Bjørdal, keyboard og sang. Begge til vanlig altså å finne i Babylon Badlands. En konsert med trioen er en reise gjennom Henriksens univers der det ikke finnes tapere, bare langsomme vinnere, og hvor syndere er helgener som har stått opp på en dårlig dag. I «Så jeg lot det brenne» - som ble nevnt innledningsvis – oppsummeres det hele slik: «Har du aldri falt, har du heller ikke reist deg/Har du aldri gått vill, har du heller ikke vært på vei». Så forbered deg på en kveld der latter og gråt går hånd i hånd, og der man musikalsk ville komme helt inn til beinet på hver sang.

6. mars

Dørene åpner 18.00
Konsertstart kl 19.30
Josefine Visescene
Josefines gate 16

gina%20JOSEFINE%20text_edited.png
bottom of page