3069777903347845
top of page

24. april

EMILIE LIDSHEIM

VISEJAZZ OM UGRESS OG SORG
Emilie Lidsheim er en norsk låtskriver, visesanger, komponist, fiolinist og bratsjist. Hun har de senere årene markert seg som en kreativ og skapende musiker, både som låtskriver og viseartist og som nysgjerrig og søkende utøvende musiker innen et bredt spekter av uttrykk og genre; samtidsmusikk, verdensmusikk, teatermusikk, pop og klassisk. Hennes egen musikk omfavner en moderne visestil med innslag av jazz, pop og klassisk musikk. Med sine norske og lyriske tekster tar hun opp temaer om det nære og om større samfunnstemaer, med klimakamp og naturvern som fanesaker.
Med seg på scenen har hun:
Emilie Lidsheim - fiolin, bratsj og vokal
Stian Andersen - kontrabass
Ivar Myrset Asheim - trommer
Andreas Ulvo - tangenter

I tillegg til hennes debutplate «Gap» som ble utgitt i 2020, ga hun i august 2023 ut sitt andre album «Bortenfor» med Morten Qvenild som produsent, utgitt av Kirkelig kulturverksted (KKV).

I tillegg til hennes visekarriere har hun turnert med a-ha og Odd Nordstoga, samt samarbeidet med
. Av klassiske ensembler har hun jobbet mye i Det

Emilie er også medlem av og var med å starte det anerkjente kammerorkesteret Ensemble Allegria og det zanzibariske jazzbandet Matona’s Afdhal Group og har de siste årene jobbet mye på Nationaltheatret, Oslo Nye Teater og Nordland Teater.
Emilie Lidsheim har en klassisk bakgrunn fra Barratt Due Musikkinstitutt og master i utøvende fiolin fra Norges musikkhøgskole.
Ary, No 4, Anne Hytta, Javid Afsari og Marthe Wang Norske Kammerorkester, Oslofilharmonien, KORK og med Det Norske Solistkor.

Anmeldelse av Bortenfor:

«...a pensive, compelling, deep and, above all, wonderful album...» - Jan Willem Broek fra Subjectivisten.nl, week 37 2023

Anmeldelser fra debutplata GAP:
“Emilie Lidsheim har enkelt og greit skapt noe ganske så unikt“ - TOR HAMMERØ, NETTAVISEN
“’’Jeg er et dyr’’ har en hetsig jazzpuls som får mig at tänka på Radka Toneff. (...) Lidsheims raka stora röst omfatta stämningar från olika traditioner, från amerikanska singersongwriters till den lyriska norska jazzen från 70-talet. “
- THOMAS MILLROTH, ORKESTERJOURNALEN (SE)
«Lidsheim fremstår med både klar identitet og kunstnerisk og ideologisk våkenhet i sitt eget, tekstorienterte materiale.»
- AUDUN VINGER, DN
«Moderne visepop med overbevisning» - AUDUN VINGER, DN
“Hendes musikalitet og lyriske sans er evident. Hendes sans for at skabe noget enkelt og smukt på baggrund af tunge og mørke udsigter udsøgt.”
- IVAN ROD (DK)
“et flott og kreativt album”
- KARL ERIK SYLTHE, AUDIOPHILE

24. april

Dørene åpner 18.00
Konsertstart kl 19.30
Josefine Visescene
Josefines gate 16

gina%20JOSEFINE%20text_edited.png
bottom of page