3069777903347845
top of page
Skjermbilde 2019-01-14 kl. 16.07.44.png

TOM ROGER AADLAND

29. MARS

Tom Roger Aadland er en av landets mest kritikerroste låtskrivere de siste årene. Hans nye album «Motgift» har høstet strålende anmeldelser. «Landets fremste Dylan-tolker leverer noen knallåter på egen hånd», skriver Aftenposten. Vårt Land kaller albumet «en hestekur mot likegyldighet og overfladiskhet», Stavanger Aftenblad, «en reseptfri kur mot det vonde». Dagsavisen mener «det hadde vært på sin plass at Bob Dylan spilte inn disse sangene på engelsk». Klassekampen kaller albumet «det beste Aadland noen gang har gjort».

 

Det forrige studioalbum hans «Songfugl» fikk også en flott mottagelse, og singelen «Alle dei i ei» ble mye spilt på norsk radio. For tida gjør Aadlands Dylan-gjendiktninger suksess på Det Norske Teatret i forestillingen «Vikla inn i blått». Dobbeltalbumet «Blondt i blondt» ble kåret til årets album av P1 Norsk på norsk da det kom ut. Aadland er også kjent som tekstforfatter for bl.a. Hellbillies, Vamp og Marion Ravn.

 

Dylan-gjendiktningene hans har truffet mange, og da den nye biskopen i Stavanger ble vigslet, var Dylan sunget av Aadland hennes musikalske ønske og H.M. Kongen blant tilhørerne. Han var også blant de utvalgte artistene i en NRK sendt TV-konsert da Dylan fylte åtti. Tom Roger Aadland er fortsatt på veien – og fortsatt på vei. Han er kjent som en energisk utøver med en spesiell evne til å formidle innholdet i en låt, og har rykte på seg for alltid å levere varene på scenen.

 

 

 

KRITIKKER

MOTGIFT (2021)

 

«Det beste Aadland noen gang har gjort...Han kan til tider minne om en norsk Cohen, i balansegang mellom hverdag og mytologi, Jokke og Homer»

Klassekampen 

VIKLA INN I BLÅTT (DET NORSKE TEATRET 2020 - GJENDIKTNING)

 

«En Dylan-konsert for historiebøkene...i Aadlands tolkninger ligger både råskapen og poesien, det politiske og det humanistiske»

Dagsavisen

LIVE I OSLO KONSERTHUS (2019)

 

«En av våre beste... en flott tolker og en dyktig låtskriver»

Stavanger Aftenblad

SONGFUGL (2018)

 

«En av våre største rockepoeter...intenst, sterkt og forførende»

Fædrelandsvennen

BLONDT I BLONDT (2016)

 

«Av og til kommer det skiver som tar pusten fra deg, rett og slett fordi de er så intense og vakre. Dette var en slik opplevelse for meg»

 NRK P1 Norsk på norsk (Årets Album) 

RAPPORT FRÅ EIT GRENSEHOTELL (2015)

 

«På grensen til genialt»

Dagsavisen 

FLØYEL OG STÅL (2012)

«Et av høstens beste album...Aadland skaper sitt eget univers»

Gudbrandsdølen Dagningen 

DET DU ALDRI SA (2011)

 

«Stillferdig opp i førstedivisjon...Enkelt, men vanskelig, og flott utført»

Dagbladet 

BLOD PÅ SPORA (2009)

 

«Imponerende fornorsket klassiker»

Aftenposten 

OBVIOUSLY EMBRACED (2007)

 

«En stor debut…‛Timelock’, en av de beste låtene Lennon aldri rakk å skrive…Her er en som har skjønt det»

Østlendingen

 

Tom Roger Aadland - foto av Kai Hansen.jpg
Skjermbilde 2019-01-25 kl. 13.21.17.png
gina%20JOSEFINE%20text_edited.png
bottom of page