Tom Roger Aadland

25. september

En av våre store rockepoeter med egne viser.

«Songfugl» (2018) er kanskje hans beste album til nå.

OBS: Konserten er i 2. etasje.

Han har gitt ut sju kritikerroste album, og blitt omtalt som en «tekstforfatter av stort format» og «en melodisnekker av de sjeldne». Forrige gang Tom Roger Aadland gjestet Josefine, var det med sine nynorske gjendiktninger av Bob Dylan. Denne gang kommer han for å synge sine egne sanger.

Det nye albumet «Songfugl» har blitt betegnet som hans mest standhaftige og selvsikre – og emosjonelle, og har fått strålende kritikker. «Imponerende overbevisende», er VGs kommentar, mens Fædrelandsvennen kaller Aadland «en av våre største rockepoeter» og mener «Songfugl» er hans beste album til nå. Singelen «Alle dei i ei» ble raskt spillelistet av NRK P1.

Tom Roger Aadland styrker stadig inntrykket av å være blant landets beste tekstforfattere. Albumet «Blondt i blondt» (Bob Dylans mesterverk «Blonde on Blonde» gjendiktet) ble rost opp i skyene av kritikerne og kåret til Årets Album av NRK P1 Norsk på norsk i 2016. Samme år var han mannen bak mange av tekstene på Hellbillies’ albumsuksess «Søvnlaus».

På «Songfugl» viser Aadland at han også har teft for gode melodier. Han er fra før av kjent for radiolåter som «Min beste ven på ein dårleg dag», «Like til mi dør» og «Eg må ha deg».


«Tom Roger Aadland viser seg igjen som en av lanndets fineste sangere og låtskrivere»
Dagsavisen

«Tett på livet, døden, kjærligheten og andre tidløse og eksistensielle temaer, sunget med vitalitet og kraft»
Vårt Land

«Suveren nynorsk utgave av Bob Dylan-klassiker...En triumf både for Dylan som komponist - og for Aadland som fortolker»
Fredrik Wandrup, Dagbladet (Wandrups utvalgte)

«På grensen til genialt»
Dagsavisen

«Som Dylan kan Aadland med nokre enkle, suggestive frasar teikne opp ein augneblink og lade han med noko som får han til å verke avgjerande»
Dag og Tid

Dørene åpner 19:00, konserten starter 20:30

Bli med i e-post lista vår!

© 2019 Josefine Visescene  Josefines Gate 16