Stampestuen

«Brev fra Amerika». Emigrantviser av og om de som reiste fra Norge over Atlanteren på 18-1900-tallet i håp om bedre livsvilkår. Annar By, sang og gitarer. Anders Lillebo, trøorgel, trekkspill, fløyter. Beate Børli Løkken, sang, dulcimer, autoharpe, Jon Brodal, fele og hardingfele.

Allerede den første gangen de fire medlemmene i Stampestuen spilte sammen skjønte de at de hadde et unikt uttrykk. Anders Lillebo, Beate Børli Løkken, Jon Brodal og Annar By var alle godt etablerte musikere på den norske jazz-og folkemusikkscenen før deres felles interesse for gammel visemusikk brakte dem sammen. De fant raskt tonen både på og utenfor scenen og bestemte seg for å danne bandet Stampestuen.

 

Sammen arbeider de med gamle viser fra inn- og utland, og forsøker å trekke disse inn i vår tid. Stampestuen ønsker først og fremst å være historiefortellere, og slik gi lytteren et innblikk i de mange skjebnene som skjuler seg bak disse tekstene.

 

I arrangereringen av musikken henter de inspirasjon fra ulike sjangre som jazz, pop og folkemusikk men forsøker likevel å være tro mot den opprinnelige «sjelen» i visene. Gjennom en innovativ bruk av instrumenter som trøorgel, hardingfele, dulcimer og salmodikon skaper de et spennende sound som presenterer de gamle tekstene på en god måte.

 https://www.stampestuen.com/

Dørene åpner 19:30, konserten starter 20:30

16. oktober

Bli med i e-post lista vår!

© 2019 Josefine Visescene  Josefines Gate 16