Oss fire - på kino i kveld

Kvartetten Tone Elisabeth Braaten - sopran, Lars Klevstrand - sang og gitar, Simund Groven - munnspill og Ivar Anton Waagaard - piano, har siden 2014 hatt et tett og vellykket samarbeid. 

I sitt nyeste prosjekt tar "Oss Fire" for seg musikk fra filmens verden: både velkjente og nesten glemte temaer og sanger med hovedvekt på norsk og nordisk repertoar, men også med innslag fra amerikanske og franske filmer. Her er Gabriellas sång og tema fra Flåklypa-filmen side om side med mindre kjente perler av Alf Prøysen/Maj Sønstevold fra filmen "Trost i taklampa", her er Taubes "Änglamark" og "Svalbard-tema" fra Orions belte, og klassikere som "Hva var vel livet uten deg", "En herre med bart" og sangene fra Bør Børson-filmen. 

Til grunnlovsjubileet i 2014 presenterte de programmet "Norges Melodier", en reise gjennom 200 års kulturhistorie med musikk og tekster av sentrale norske komponister og diktere. 

På bestilling fra Nasjonalbiblioteket lagde ensemblet i 2015 programmet "Og klaverovergangene var som vanlig ved Johan Øien" som en markering av 100-årsminnet for denne folkekjære pianisten og komponisten. 

I 2016/2017 har kvartetten fremført programmet "Lengting, liv og sorg", en kavalkade over eviggrønne norske sanger, viser og instrumentalstykker. 

20. november

Bli med i e-post lista vår!

© 2019 Josefine Visescene  Josefines Gate 16